Een productieve ochtendroutine maakt al het verschil: 7 tips!De ochtenden - sommigen haten ze, sommigen houden van ze.


Feit is wel dat hoe jij de ochtend inzet, de toon voor de rest van de dag bepaalt! Om zo actief en productief mogelijk te zijn, moet je jouw ochtend dus goed beginnen. Soms zit je er gelijk lekker in. Soms gaat het minder van een leien dakje.


Jouw mentale gezondheid door de dag heen is afhankelijk van hoe jij de ochtend invult. Doe je dit goed, dan krijg je meer energie en heb je een stuk betere focus. Dit komt je actieve levensstijl echt ten goede! De hoogste tijd dus om een bewuste ochtendroutine te maken die goed voelt voor jou! We delen een aantal tips met je om het maken van een ochtendroutine een kickstart te geven.

  • Kom elke dag om dezelfde tijd je bed uit. Ritme is key om de ochtend uitgerust te beginnen. Als je consistent bent, zal jouw lichaam snel wennen aan het ritme, en je zult zien dat je na een tijdje bijna geen wekker meer nodig zult hebben. Deze tijd hoeft niet extreem vroeg te zijn, als de rest van de dag hieronder zal leiden. Maar wees consistent.


  • Elimineer het maken van keuzes en vind de rust in je hoofd. Het maken van keuzes, groot of klein, kost mentale energie. Hoe meer keuzes je moet maken op een dag, hoe minder mentale energie je zal hebben. Door een routine te bedenken die voor jou werkt en je daar aan vast te houden, elimineer je het maken van keuzes. Denk bijvoorbeeld aan of je je tanden poetst voor het douchen of na het douchen. Dit is al een keuze, en zo kunnen er nog tientallen gemaakt moeten worden voor je überhaupt hebt ontbeten. Dit gaat allemaal ten koste van de rust in je hoofd.


  • Zorg dat je een aantal keuzes hebt voor een gezond ontbijt dat je per dag kunt afwisselen. Naast dat een gezond ontbijt überhaupt goed voor je is, beperkt dit ook het aantal keuzes dat je hoeft te maken in de ochtend!


  • Maak een not to-do lijstje. Dit klinkt raar maar is heel logisch als je erover nadenkt. Wat zijn dingen waarvan je weet die niet goed zijn, maar je toch elke ochtend doet? Denk aan snoozen, direct nadat je wakker bent je Instagram checken of meteen je mailtjes bekijken. Dit zijn allemaal dingen die je hersenen veel impulsen geven en zorgen voor chaos in je hoofd voor de rest van de dag. Probeer deze dingen uit je ochtend te filteren, en je zult merken dat jouw ochtend met veel meer rust begint!


  • Maak je bed direct op. Door elke ochtend je bed op te maken, kan je telkens het eerste punt je to-do al afstrepen! Dit is bewezen motiverend te werken en geeft een opgeruimd gevoel - zowel fysiek als mentaal.


  • Ga sporten! Plan je ochtend zo dat je tijd hebt om te sporten, als het lukt nog voor je ontbijt. Dit kan joggen, krachttraining of gewoon wandelen zijn. Wat het ook is, het zal je ochtend en uiteindelijk je leven structuur geven en de rest van je dag een boost.


  • Drink een groot glas water en spoel alle schadelijke stoffen gelijk je lichaam uit zodat je je dag fris en goed kan beginnen. Ook zorgt dit voor een goede stofwisseling en nog talloos meer fijne bijwerkingen.


Creëer je eigen ochtendroutine en voel het verschil in de rest van je dag! Heb jij nog goede tips voor een ochtendroutine? Laat het ons weten!


Keep Moving!Active Lifestyle Blog

Elke dinsdag schrijven wij een blog over de active lifestyle in Amsterdam. Volg ons op Instagram en Facebook voor deze blogs en nog veel meer leuke updates over The Activewear Company!